Dat feestband Jukebox intussen bijna alle kermissen in Nederland tenminste één keer heeft platgespeeld is voor de meeste kermiskenners geen geheim meer. Maar dat de band meer dan 25 jaar geleden ontstaan is op een kermis is misschien wel iets waarmee zelfs zij hun muziek trivia kunnen opleuken. Ook zijn er niet veel mensen die nog weten dat de band zelfs ooit een bescheiden kermishit heeft afgeleverd. Overigens brult de echte fijnproever deze nog steeds luidkuils mee. Kortom, het mag duidelijk zijn dat Jukebox van oudsher een echte kermisband is. Echter, de feestlust van alle bandleden werd nooit helemaal gestild door kermissen alleen.

Gelukkig werd de band al snel ingehuurd door bruidsparen die elkaar op een kermis hadden leren kennen waar Jukebox speelde. En wat bleek,...de feestformule van de band was even succesvol op een bruiloft als op een kermis en dus stond Jukebox binnen de korste keren ook te boek als echte bruiloftband. Maar "kermisband" en "bruiloftband" zijn titels die de band eigenlijk geen recht aan doen. Jukebox is gewoon een echte feestband, want het maakt werkelijk niet uit welk podium de band opklimt....zodra de muziek begint verspreiden de feestvibes zich met de snelheid van het geluid in alle richtingen.

Er is in de afgelopen kwart eeuw een hoop gebeurd, zo is er niet één origineel bandlid meer over en is de band ook qua techniek met de tijd meegegaan. Zie bijvoorbeeld de spetterende videoshow. Echter, het recept, waarmee Jukebox al die tijd een feest heeft weten te brouwen is nog altijd hetzelfde en wordt telkens doorgegeven aan nieuwe Jukeboxers. De kern van het recept is dat de band het feest niet alleen bouwt, maar samen met het publiek. Maar ook belangrijke ingredienten als: gezellige presentatie, verzoeknummers, afwisseling, muzikale kwaliteit, etc. worden door de huidige bandleden elk feest opnieuw perfect door elkaar gemixt.

Wie zijn deze bandleden ?

Bassist/zanger Koos Slippens gaat het langste mee, maar zijn aanstekelijk enthousiasme is na ongeveer 18 jaar met nog geen milligram afgenomen. Hij mag dan de oudste zijn van het gezelschap, maar hij legt tijdens een optreden de meeste kilometers af op en voor het podium terwijl hij vlekkeloos doorspeelt. Ook is het noemenswaardig dat hij 12 talen vloeiend zingt.

Drummer/zanger Andor Laan mag zich ook alweer een decennium lang Jukebox drummer noemen en neemt samen met Koos de presentatie op zich. Dat wisselt hij naadloos af met strakke drumfills, loopzuivere zangpartijen en melige samples. En alsof dat niet al genoeg is, is hij ook nog eens verantwoordelijk voor het bedienen van de videoshow.

Gitarist/toetsenist/accordeonist/zanger Ferdinand van Meurs zit nu 7 jaar bij de band en heeft zoals het voorgaande lijstje doet vermoeden zijn handen ook continu vol. Met verbluffende souplesse wisselt hij het ene instrument vliegensvlug in voor het andere. Dan staat hij weer met zijn gitaar op zijn knieen snoeiharde rockriffs te produceren en een oogwenk later hangt er zomaar ineens een accordeon om zijn schouders en wordt de lambada ingezet.

Ook zangeres Astrid is multitasker. Zelfs tijdens de meest vernuftige zangpartijen schudt ze moeiteloos, en met tomeloze energie, het ene na het andere choreografische hoogstandje uit haar lichaam.

Geluidsman/zanger/gitarist Rob van Nimwegen zit het langst van allemaal net niet in de band. Toch is hij in die 2 decennia dat hij vaste geluidsman is van Jukebox ook muzikaal een steeds grotere rol gaan spelen. Behalve dat hij ervoor zorgt dat de band optimaal klinkt zijn ook zijn onwaarschijnlijk hoge koorstemmen en swingende extra gitaarslagjes niet meer weg te denken.

Zanger Martin van der Meyde gaat op speciaal verzoek en voor een bescheiden meerprijs met de band mee waarmee Jukebox verandert in Jukebox XL. Daarmee is de band in staat het repertoire uit te breiden met nummers die voor de normale sterveling haast niet te zingen zijn. Denk aan Queen, Bon Jovi, Europe, maar ook moderne nummers van Bruno Mars, Jason Mraz, etc.